Please enable JS

OMFATTENDE
TUNNEL- OG
ANLEGGSERFARING

VURDERER DU
NY KARRIERE?
SE VÅRE MULIGHETER


3D-mapping fra gjennomslag

3D-mapping fra gjennomslag

20 sep 2018

Tunnelboremaskinene dronning Eufemia og dronning Ellisiv nådde Oslo i september, to år etter at de startet sin ferd fra Åsland. Her er 3D-mappingen som ble vist under arrangementet under Ekebergåsen i Oslo.

Les mer
Stor jubel: Follobanen med dobbelt gjennomslag i tunnelen

Stor jubel: Follobanen med dobbelt gjennomslag i tunnelen

11 sep 2018

Tunnelboringen i Nordens lengste jernbanetunnel har nådd sitt mål mot Oslo sentrum. Med den nye samferdselsministeren, Jon Georg Dale i heiagjengen, kjempet tunnelboremaskinene Dronning Eufemia og Dronning Ellisiv om førsteplassen, men kom begge i mål samtidig.

Les mer
Tunnel-kappløp mot Oslo

Tunnel-kappløp mot Oslo

07 sep 2018

To av tunnelboremaskinene i Follobaneprosjektet er oppkalt etter modige damer med en sterk tilknytning til Oslo og Middelalderparken, som ligger nær fjellhallen der gjennomslaget skal skje. Nå gjenstår det å se hvem av de to damene som blir den første til å få gjennomslag den 11. september – blir det dronning Eufemia eller dronning Ellisiv?

Les mer


HVA ER EN TBM?

Tunnelboremaskiner (TBM) brukes for å lage en komplett og vanntett tunnel i en operasjon. I Follobaneprosjektet blir TBMer brukt til å bygge Nordens lengste jernbanetunnel, og prosjektet utføres på oppdrag av Bane NOR. 

Les mer

EN NY DIMMENSJON MED
TUNNEL I HARDT FJELL
MONTERING AV
TUNNELBOREMASKIN