Please enable JS

Stemningsfull feiring av Santa Barbara på Åsland

04 des 2017

Ansatte i Acciona Ghella Joint Venture, byggherre Bane NOR og underleverandører hadde en stemningsfull feiring av Santa Barbara i tunnelen på Åsland 4. desember.

 

Det er en årlig internasjonal tradisjon at alle møter i tunnelen for en katolsk messe, og senere er det lang lunsj med innslag av tradisjonell festmat fra Italia og Spania. Atmosfæren under markeringen var svært forskjellig fra en vanlig produksjonsdag i tunnelen. Over 600 personer deltok på arrangementet, som i tillegg til messen inneholdt korsang fra Oslo Voices. All normal produksjon er stoppet den 4. desember.

Statuer av Santa Barbara ble tidlig i prosjektet plassert i tunnelen for å beskytte medarbeiderne på Åsland. Santa Barbara er skytshelgen for folk som arbeider i tunneler, og feires rundt om i verden den 4. desember. Innen tunnelindustrien, som en lang tradisjon, er en av de første oppgavene å etablere en lite skrin og en statue av Santa Barbara ved tunnelportalen eller ved det underjordiske veikrysset til lange tunneler. Dette blir ofte fulgt opp av en bønn dedikert til Santa Barbara for beskyttelse av alle som jobber med prosjektet i byggeperioden.

1 2

 3 4