Please enable JS

Internasjonal interesse for Follobaneprosjektet

04 jul 2016

I løpet av de siste ukene har 54 transportattacheer fra EU, en italiensk statssekretær og både den italienske og spanske ambassadøren i Norge besøkte Follobaneprosjektet og AGJV.

Follobaneprosjektet er historiens største norske TBM-prosjekt og den ferdige tunnelen blir den lengste skandinaviske jernbanetunnel, med sine 20 km. Et slikt stort prosjekt får også internasjonal oppmerksomhet.

Som en del av et tre dager langt offisielt besøk til Norge, besøkte 54 transportattacheer fra EU Follobaneprosjektet fredag 1. juli. Befaringen omfattet en tur for å se montering av den første tunnelboremaskinen, samt et besøk til betongelementfabrikken og byggeplassen. I tillegg fikk de en prosjektpresentasjon og besøkte det nye Visitor Room.

Tirsdag 14. juni ble Visitor Room offisielt åpnet. Både den spanske og italienske ambassadører deltok på åpningen, som også inkluderte en tur på byggeplassen. Onsdag 22. juni besøkte den italienske statssekretær senator Benedetto Della Vedova byggeplassen, som en del av et offisielt besøk til Norge.

AGJV, et samarbeid mellom det spanske selskapet Acciona og italiensk Ghella, vil utgrave 18,5 km av den 20 km lange tunnelen på Follobanen.